Ücretsiz dergiler üretmenin en iyi yolu
Spor içerikleri ve videoları her zaman internette çok fazla takipçi ve okur çekiyor. Ben de yıllardır spor yapan bir blogger olarak kendime ait bazı içerikler hazırlıyorum. İçeriklerim genelde videolar oluyor. İlgilenenlere pilates ve ağırlıklı çalışmalarıyla ilgili kısa egzersiz videoları üretiyorum ve bloğumda paylaşıyorum.
Son zamanlarda kendime ait bir web sitesi yaptırdım. Bu web sitesinde de birçok farklı içerik paylaşmaya başladım. Bu içeriklere bir de beslenme tüyoları ve listeleri ekliyorum. Tüm içeriklerimi video ve yazılı içerik olarak hazırlıyorum. Bu içeriklerimi aynı zamanda sosyal medya platformlarında da paylaşıyorum.
Son birkaç aydır ise tüm içeriklerimi toparlayabileceğim haftalık bir dergi yaratmaya karar verdim. Bu derginin ücretsiz olması en temel önceliğimdi çünkü spor içeriklerini izlemek için kimse para vermiyor. Bu nedenle tüm video içeriklerimi aktarabileceğim, yemek listelerimi paylaşabileceğim ve beni yarı yolda bırakmayacak bir programa ihtiyacım vardı.
En sonunda ücretsiz dergiler yapabileceğim YUMPU Publishing adlı bir web sitesi buldum ve bu web sitesi bana bu konuda çok yardımcı oldu.
YUMPU Publishing’un altyapısal özellikleri sayesinde kolaylıkla ücretsiz bir dergi oluşturabiliyorsunuz ve bu dergiyi en son teknolojik yapıya uygun olarak üretebiliyorsunuz. İstediğiniz kadar çok içerik ekleyebiliyor, istediğiniz uzunlukta bir dergi hazırlayabiliyor ve kolaylıkla paylaşım yapabiliyorsunuz. Size biraz bu dergi programından bahsetmek istiyorum.
Spor içerik yazarı ve spor videoları çeken bir kişi olarak her videomun uzunluğunun diğeriyle aynı olmadığını belirtmem gerek. O nedenle benim yaptığım derginin her türlü içerik uzunluğunu kaldırıyor olması da gerekiyor. Buna istinaden eklediğim içeriklerin birçoğu video içerikler olmuştu.
Tüm içeriklerimi ayrı ayrı isimlendirdim ve altlarına da yazılar ekledim. Bazen bu yazıların altına diğer web sitelerinden aldığım bilgileri linklerini referans göstererek ekledim. Bu nedenle web sitesinin bu içeriklerimi destekler nitelikte olması gerekiyordu. YUMPU Publishing HTML5, Flash ve JS için uyumlu bir teknolojik altyapıya sahip. Bu sayede hiçbir bir problem yaşamadım.
İçerikleri hazırlamak
Ücretsiz bir dergi yapmak için öncelikle bir PDF dokümanı hazırlamanız gerekiyor. Bu PDF dokümana içeriklerinizi ekliyor ve oluşturduğunuz dosyayı web sitesinde açtığınız hesabınıza yüklüyorsunuz. Hesap açmak en fazla iki dakikanızı alıyor. PDF dokümanınızı sürükleyerek de ekleyebiliyorsunuz ve böylece gerekli dokümanları hesabınıza kolaylıkla eklemiş oluyorsunuz.
Web sitesi size aynı zamanda depolama fırsatı da veriyor. Yani kendi depolama bulutunda eski ya da yeni tüm içeriklerinizi saklayabiliyorsunuz ve istediğiniz zaman geri dönüp kullanabiliyorsunuz. Ürettiğiniz her içerik burada kalabiliyor ve depolama konusunda hiç sorun yaşamıyorsunuz.
İçeriklerinizi bir dergiye dönüştürmek için sadece dergimi oluştur butonuna basmanız yeterli. Derginiz dakikalar içinde hazır oluyor. Bundan sonrasında ise sıra paylaşımda.
Ücretsiz derginizi istediğiniz şekilde istediğiniz yerde paylaşabilirsiniz. Hemen altında yer alan paylaş butonu ile Twitter&Co, Facebook, Pinterest gibi önemli sosyal medya alanlarında rahatlıkla paylaşabiliyorsunuz. Bu paylaşımı yapmak zamanınızı bile almıyor.
Tek bir tık yeterli oluyor. Ücretsiz oluşturduğunuz derginizi farklı bir web sitesinde ya da kendi web sitenizde paylaşmak istiyorsanız ‘embed’, yani ‘yerleştirme’ seçeneği ile istediğiniz web sitesine link verebilmeniz mümkün.
Dergimde değişiklik yaptığımda ya da bazı içeriklerimi değiştirdiğimde daha önce verilen linkte bir değişiklik olmuyor. Aynı linkle devam edebiliyorum. Böylece dergim tüm platformlarda aynı anda güncellenebiliyor.
Spor içeriklerini sürekli olarak güncellemek gerekiyor. Sürekli kendini yenileyen bir sektör burası ve bu nedenle de hem mobil hem de masaüstü cihazlarda etkin bir şekilde kendimi temsil etmem gerekiyor.
Bu web sitesinde yapılan dergiler neyse ki mobil, Android, IOS ve masaüstü tüm programlarında destekleniyor. Ayrıca mobil cihazlarda da çok şık ve profesyonel duruyor diyebilirim.
Bu da benim için çok önemli bir özellik çünkü artık herkes bu alanlarda aplikasyonlar bile üretirken benim hala masaüstü veya sadece mobilde kalmam olmazdı. Bu nedenle her iki dünyaya da hâkim olmak benim çok işime geldi.
Dergime ekleyebildiğim içerikleri çeşitlendirebiliyorum. Örneğin, bir video röportaj ekleyebiliyorum ya da bir ses kaydı koyabiliyorum. Böylece daha interaktif bir dergi yaratabiliyorum.
Videolar ve ses kayıtları ile dergimi bazen bir blog olarak bile kullanabiliyorum. Haftalık olarak hazırladığım ücretsiz dergimi istediğim gibi kolaylıkla paylaşabiliyorum.
Dergimin içinde kullandığım içeriklerimde özellikle öne çıkartmak istediğim bir içerik varsa onunla ilgili bazı ses kayıtları ekleyebiliyorum. Böylece daha çok dikkat çekmek istediğim içeriğe dikkat çekebiliyorum.
Diğer yandan ücretsiz dergimin içine hiperlinkler ekleyerek okuyucularımı farklı web sitelerine ya da videolara yönlendirebiliyorum. Spor konusunda online bir dergi hazırlıyorsanız bu çok önemli bir unsur olarak öne çıkıyor.
Kendi web sitemde ya da herhangi bir sosyal medya platformu hesabımda olan tüm içerikleri dergimin bir parçası haline getirebiliyorum. Sosyal medya paylaşımlarında da dergim gayet profesyonel duruyor.
Kapak konusunda da yine YUMPU Publishing her şeyi sağlıyor diyebilirim. Gayet profesyonel görünümlü bir kapağa sahip olabiliyorum. Her hafta yenilediğim içeriklerimle yeni kapaklar üretebiliyorum.
Ayrıca şablon ve tasarım seçenekleri o kadar çeşitli ki her hafta farklı bir şablon ve tasarıma yer veriyorum. Böylece hem okurlarımı sıkmadan içeriklerimi paylaşmış oluyorum hem de her hafta farklı bir tasarımla ben de kendimi yeniliyorum.
Bloğumu aynı zamanda kendi kullandığım ürünleri satmak amacıyla kullanıyorum ve bu yönde farklı şekillerde paylaşım yapıyorum. Spor ürünlerini kolaylıkla satmak için haftalık ücretsiz dergilerime ürünlerin blog ve web sitesindeki linklerini yerleştirebiliyorum.
Bu linkleri doğrudan kendi blog ve web sitemdeki ürünlere bağlıyorum. Bu şekilde istediğim ürünü rahatlıkla satabiliyorum. Elbette bu ürünleri satmak için çok fazla kişiye ulaşmam gerekiyor.
Ben de bunun için mailing yöntemini kullanarak dergimi mail yoluyla ulaşmak istediğim okurlarıma yolluyorum. Ücretsiz dergimi kolaylıkla istediğim kişilere yollarken hiçbir boyut engeli yaşamıyorum.
Başka dergi programları mı?
Ücretsiz bir dergi yaratma konusunda Joomag ya da Issuu gibi diğer dergi tasarlama programlarını da denediğimi belirtmek isterim. Ama hiçbiri bu program kadar etkin değil.
Bu program onlarla kıyaslandığında çok daha gelişmiş ve kullanışlı. Sayfa çevirme sesi efekti, sayfa çevirme görüntüsü gibi okur tecrübesini de önemseyen bir program.
Her şey kullanıcı kolaylığı ve tecrübesi üzerine tasarlanmış. Bu nedenle de kullanımı pratik ve hızlı.
Ayrıca bir sorun yaşadığımda bana sürekli yardımcı olan bir ekip de var. Online destek ekibi yedi yirmi dört bizim için çalışıyor diyebilirim. Kapak ya da tasarım sorunlarında bile anında müdahale edebiliyorlar.
Bu şekilde ürettiğim ücretsiz yayınım hem beni hem de okurlarımı tatmin etti. Spor içeriklerim tüm internete başarıyla ulaştı.
Kendi logomu da kullanabildiğim dergim sayesinde sosyal medya alanlarında etkinliğimi ve prestijimi artırdım diyebilirim. Bu nedenlerle herkese bir ücretsiz dergi yapmayı denemesini öneririm.
Cevap bırakın
Yorum başarıyla gönderildi.
Yorum gönderilemedi.