Daha fazla erişim, daha iyi yerleştirme! En iyi Google konumlarına ve maksimum çevrimiçi görünürlüğe giden kolay yolu keşfedin.

Dergi Örnekleri – Hemen şimdi kendi derginizi yapın

Dergi Örnekleri – Hemen şimdi kendi derginizi yapın

Yazı yazmayı her zaman çok sevdim. Bu sevgim beni sonunda yüzlerce kitap ve binlerce edebiyat ve yazı yazma dergisi sahibi yaptı. Yurt dışına gittiğimde yaratıcı yazın üzerine bir sürü dergi toplar gelirdim.

Bir gün en sonunda yazı yazmakla ilgili yeterince teknik ve pratik bilgiye sahip olduğuma ve kendime özel bir yazı dergisi çıkartabileceğime karar verdim. Dergime daha önce yazarlarla yaptığım röportajlar ve yazı örnekleri gibi farklı içerikler eklemek istiyordum.

Uzun süre birçok dergi örneğini inceledim ve bir türlü istediğim şekilde bir online dergi örneğine rastlayamadım. Sonunda bu konuyu birkaç blogger arkadaşıma anlattım.

Benim de bir yazı bloğum var ve oldukça yüksek oranda takipçim ve okurum mevcut. Blogger arkadaşlarım bana YUMPU Publishing’dan bahsetti. Bu web sitesi online içerik hazırlamak için harika bir yer. Yüzlerce kullanıcı online yayın hazırlıyor. Yirmi binden fazla yayın var.

Tüm yayınlar sitede gösteriliyor. Farklı dergi örnekleri ve farklı e yayın örneklerine de ulaşmak mümkün. Kısacası bu web sitesinin tam da benim ihtiyacım olan şey olduğunu hemen anladım.

Benim amacım hem yazılı içeriklerimi hem de görsel içeriklerimi en iyi şekilde yerleştirmek ve iyi bir dergi oluşturmaktı. Bunu yaparken hiçbir tasarım ve dergi üretim tecrübemin olmadığını söylemek isterim.

Ama bu web sitesinde hiçbir tecrübeye sahip olmadan kolaylıkla bir yayın yapmak mümkün. Kısa sürede istediğiniz dergiye sahip olabiliyorsunuz. Tasarım bilgisine ya da herhangi bir yayın tecrübesine ihtiyacınız yok. Kapak tasarımı konusunda önünüze birçok farklı dergi örnekleri konuyor.

Bunlar arasından en uygun olan tasarımı seçebilirsiniz. Tasarım açısından birçok farklı dergi örneği bulabilirsiniz. Bu platformda çok farklı ve birçok seçenekle karşı karşıya geleceksiniz. Moda, otomotiv, okul, yemek dergisi derken birçok farklı tasarımla karşılaşıyorsunuz.

Tüm bu tasarımları farklı farklı derginiz için deneyebilirsiniz. Diğer yandan, derginiz gerçek bir profesyonel tasarım ekibinin elinden çıkmış gibi görünüyor.

Ben bir yaratıcı yazın dergisi yaptığım için elimde daha önceden biriktirdiğim dergi örnekleri vardı ve onlara uygun bir dergi örneği bulmakta da zorlanmadım. Sonuçta dergim tıpkı profesyonel bir dergi ekibinin elinden çıkmış gibi göründü.

Daha önceden de belirttiğim gibi kendime ait bir bloğum var ve burada yazılar ve yazarlar için bazı tavsiyeler paylaşıyorum. Bu tavsiyelerin aynısını dergimde de paylaşmaya başladım.

Bu tavsiyeleri bazen bir vlogger gibi video içerikle, bazen de yazılı içerikler olarak sunuyorum. Tüm bunları dergime uyum içinde yerleştirmek gerekiyordu. Bunu yapmak da çok basitti. Öncelikle bir PDF dokümanı hazırladım (bir Word dokümanındaki içeriklerinizi rahatlıkla PDF’e çevirebilirsiniz.

İnternet üzerinde bunun için bir sürü program var). Sonrasında ise YUMPU Publishing web sitesinde bir hesap açtım. Hesabım sayesinde dergi içeriklerimi yükleyebildim. Bu yükleme işlemi çok kısa sürede bitiyor. Sonra da derginizi hemen oluşturabiliyorsunuz.

Paylaşım kolaylığı

Derginizi yaptıktan sonra ise paylaşmanız gerekiyor. Hatta bu en önemli unsurlardan birisi diyebilirim.

Ancak daha önce size derginizin içinde de yapabileceğiniz paylaşımlardan bahsetmek istiyorum. Derginizin içinde farklı web sitelerinden linkler paylaşabilirsiniz. Örneğin, ben daha çok bloğumdan eski yazı linklerimi paylaşıyorum ve böylece eski yazılarımı da herkese yeniden okutabiliyorum.

Bazen farklı dergilerden ve farklı web sitelerinden de paylaşımlar yapıyorum. Böylece daha etkili bir içerik bir araya getirmiş oluyorum.

Herhangi bir içeriğinize istediğiniz hiperlinki ekleyebiliyorsunuz ve böylece okuyucularınız bu linke tıklayarak sizin onlar için seçtiğiniz tüm farklı içeriklere ulaşabiliyor. Böylelikle daha etkin bir okuyucu tecrübesi yaratmış oluyorsunuz. YUMPU Publishing okuyucu tecrübesine çok önem veriyor.

Derginizi oluşturduktan sonra verilen linki de farklı web sitelerinde ya da Facebook, Twitter ve Pinterest gibi farklı sosyal medya platformlarında paylaşabiliyorsunuz. Bu mecralardaki paylaşımlar çok şık ve dergi kapak tasarımı sayesinde çok profesyonel duruyor.

Elbette dergimin mobil telefonlarla ya da iPad gibi cihazlarla uyumlu olması da benim için çok önemliydi. Diğer dergi örneklerine baktığımda mobil cihazlarda gerek Android gerek IOS programlarında çok iyi durduğunu görüyordum.

Dergimi oluşturduğum andan itibaren yayınım her türlü dizüstü ve mobil cihaza uyumlu durumda oluyor. Çoğu okuyucum, dergi gibi online yayınları tabletlerinden ya da akıllı telefonlarından okumayı tercih ediyor. Platform bu konuda da en uygun okuyucuyu tecrübesini sunuyor diyebilirim.

Diğer dergi örnekleri

Web sitesinde birçok dergi örneği bulacağınızı söylemiştim. Bu dergilerin yapılışına göz atmanızı öneririm. Size fikir verecektir. Eğer dergi örneklerinde size uygun olan bir örnek varsa hemen kullanıcı ile irtibata geçebilirsiniz.

Tüm bunları yaptıktan sonra birçok kullanıcı farklı okurlara nasıl ulaşacaklarını soruyor. Burada sır yine web sitesinde yatıyor diyebiliriz. Google ve Yahoo gibi arama motorlarında bulunmanız için özel bir SEO, yani arama motor optimizasyonu altyapısı geliştirmişler.

Her girdiğiniz anahtar kelimenin buralarda çıkmasını sağlıyor. Eğer okur odaklı bir işe sahipseniz bu vazgeçilmez bir özellik diyebilirim. Sizi bulabilecek okurların sayısını artırabilirsiniz ve yeni bir okur grubuna bile ulaşabilirsiniz. Benim anahtar kelimelerim daha çok yaratıcı yazın üzerine olduğu için bunun etkisini çok hızlı gördüm. Bir anda birçok kişi dergime ulaşabildi ve içeriklerimi (ben paylaşamadan önce) sosyal medya platformlarında paylaşmaya başladı.

Bu şekilde daha etkin bir yazar haline geldim. Sosyal medyayı çok iyi kullanmaya ve internetin nimetlerinden yararlanmaya başladım. Yazdıklarımı insanların beğenmesi daha çok içerik üretmemi sağladı. Dergimde kendim için oluşturduğum markamı da kullanabildim çünkü bu platformda kendi kurumsal kimliğimi ya da kendi logomu da herhangi bir engel görmeden rahatlıkla kullanabiliyorum. Böylece kendimi de bir yazar olarak markalaştırmış oldum.

Bu platform sayesinde, yeni bir içerik tarzı keşfetmiş oldum. İçeriklerimi online bir yayın şeklinde hazırlayabiliyor olmam, sosyal medyada da daha etkin olmamı sağladı. Bu şekilde daha prestijli bir sosyal medya etkisine sahip oldum diyebilirim.

Farklı kombinasyonlar yapmak da mümkün. Diyelim ki içeriklerinizin çoğu kendi web sitenizde yer alıyor ve özellikle de ses ve video içeriklerinizi kendi web siteniz dışında bir yerde paylaşmak istemiyorsunuz. İşte böylesi bir durumda, istediğiniz hiperlinki derginizin içine yerleştirebilir ve okuyucularınızı kendi web sitenize ya da bloğunuza yönlendirebilirsiniz. Bu şekilde sizi takip edenlere de farklı bir içerik seçeneği sunmuş olursunuz.

Bunun dışında tüm bunların ücretsiz olduğunu söylemem gerekiyor. Herhangi bir dergiyi istediğiniz uzunlukta yapabilirsiniz, kısacası sayfa sayısı kısıtlaması yok.

Farklı dergiler ve yayınlar oluşturabilirsiniz. Derginizi rahatlıkla farklı web sitelerine link vererek bağlayabilirsiniz. Diğer yandan her türlü içerik tarzını da istediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Tüm bunları yapmanız çok kısa bir vaktinizi alacaktır.

Ayrıca herhangi bir problem ile karşılaştığınız takdirde kolaylıkla destek alabileceğinizi de söylemem gerekiyor. Kullanıcılara sürekli destek veren bir ekip var. Böylece, herkese her an ulaşabilecek ve kolaylıkla kendinizi, işinizi ya da bloğunuzu temsil edebileceksiniz.

Cevap bırakın

Burak Nalbantoğlu

Toronda’da yoğun bir web geliştiricisiyim. Güçlü yanlarım herhangi bir projede kıymetli  olan analitik ve yaratıcı zekamdır.